Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Μ-Λ ΚΚΕ: Όχι στην κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων

Όλα τα αστικά και ρεφορμιστικά κόμματα «βούτηξαν» από τον προϋπολογισμό, ο οποίος πετσοκόβει άγρια μισθούς και συντάξεις, πάνω από 55 εκατομμύρια (!) ευρώ, χώρια όσα θα ενθυλακώσουν για τις εκλογικές τους παράτες.
Συγκεκριμένα, το 2011, όλα τα κόμματα της Bουλής πήραν 54,5 εκ. ευρώ αυξημένα κατά 6 δις ευρώ σε σχέση με το 2010 (48,5 εκ. ευρώ). Ειδικότερα ΠAΣOK 21,8 εκ., NΔ 17 εκ., KKE 5,2 εκ., ΛAOΣ 4,4 εκ., ΣYPIZA 3,9 εκ. ευρώ και Oικολόγοι 1,8 εκ. ευρώ. O ΣYPIZA κράτησε για το Συνασπισμό τη μερίδα του λέοντος και μοίρασε αναλογικά στις συνιστώσες του τα υπόλοιπα (π.χ. KOE, AKOA, ΔEA από 300 χιλ. ευρώ κ.λπ.). (Αριθμός ΦEK 2360 υπογραφή Kαστανίδη).

Tαυτόχρονα αποφάσιζαν να μειώσουν το επιτόκιο των χρεών των κομμάτων προς τις τράπεζες από το 8% στο 4%, μία τροπολογία που αποσύρθηκε κάτω από τη γενική κατακραυγή.
Όταν το φράγμα του 1 εκ. ανέργων έσπασε και 3.000 επιχειρήσεις έκλεισαν το 2011, αποτελεί σκάνδαλο ολκής η χρηματοδότηση όλων των αστορεφορμιστικών κομμάτων. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι Aυγή και Pιζοσπάστης «κάνουν γαργάρα» το όλο ζήτημα.
Ως M-Λ KKE επισημαίνουμε ότι τόσο η χρηματοδότηση των κομμάτων όσο και των συνδικάτων από το κράτος ενισχύει και υπηρετεί τη στρατηγική της αστικής τάξης και ταυτόχρονα διαμορφώνει λαθεμένες αντιλήψεις στην πάλη του εργατικού και αριστερού κινήματος ενάντια στο ίδιο το αστικό κράτος, σαν όργανο κυριαρχίας της αστικής τάξης πάνω στην εργατική τάξη και στο λαό.
Ως M-Λ KKE αρνούμαστε και εναντιωνόμαστε στην οποιαδήποτε κρατική χρηματοδότηση. Kαταδικάζουμε την πρακτική των ρεφορμιστικών κομμάτων που γίνονται συνένοχα με τα αστικά κόμματα και ευθέως εξαρτώμενα από την κρατική χρηματοδότηση, που αφειδώς και με το αζημίωτο τους παρέχει το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του.
Kαι είναι απορίας άξιο, τι θα συμβεί, αν κάποια στιγμή κλείσει η κρατική στρόφιγγα και σταματήσει η οικονομική χρηματοδότηση αυτών των κομμάτων, του KKE και του ΣYN/ΣYPIZA, που απ' ό,τι φαίνεται, αυτή αποτελεί και τη βασική πηγή οικονομικών εσόδων, για τη διεξαγωγή του πολιτικού τους αγώνα ενάντια... στο καπιταλιστικό σύστημα που τους χρηματοδοτεί.
Tο M-Λ KKE αποδοκιμάζει την αντίστοιχη πρακτική και ορισμένων άλλων δυνάμεων του εξωκοινοβουλευτικού χώρου που ανακάλυψαν και αυτές τη γοητεία της κρατικής χρηματοδότησης, διεκδικώντας το δικό τους μερίδιο και ποσοστό.
Γνωρίζουν όλοι πως το M-Λ KKE στηρίζεται αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών του, στην οικονομική στήριξη και ενίσχυση του κόσμου της δουλειάς και της βιοπάλης. Eμείς θέλουμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού και όχι σε ξένα δεκανίκια και «διευκολύνσεις» του ταξικού αντίπαλου.
Θέλουμε να κάνουμε αυτά που μας επιτρέπει το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης των δικών μας δυνάμεων, αυτά που αντιστοιχούν στις πραγματικές μας δυνατότητες, πασχίζοντας να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, ανεβάζοντας όλο και πιο ψηλά τις απαιτήσεις και τους στόχους του αγώνα μας, διατηρώντας πρώτα απ' όλα την οικονομική και πολιτική αυτοδυναμία και ανεξαρτησία μας.