Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ
ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Δύο βασικά στοιχεία σύμπτωσης είχαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όλες οι πολιτικές δυνάμεις που είτε ως βασικές είτε ως συμπληρωματικές διεκδικούν να δώσουν λύση στο «κυβερνητικό πρόβλημα» της χώρας.
Η «διαπραγμάτευση» με τις ληστρικές και δολοφονικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τις τύχες της χώρας και του λαού μας, ήταν και είναι το πρώτο και βασικό στοιχείο της γραμμής με την οποία λογαριάζουν να (τρόπος του λέγειν) κυβερνήσουν! Με άλλα λόγια θα «κυβερνήσουν» με παρακάλια κατανόησης απέναντι στις δυνάμεις που βρίσκονται σε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική εκστρατεία υποδούλωσης εργατών, λαών και χωρών και ήδη τραντάζουν τον κόσμο και την περιοχή με τους αιματηρούς ανταγωνισμούς τους.

Από την άλλη, θεώρησαν όλοι τους αναγκαίο, να επισκεφθούν και να «τιμήσουν» στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τις δυνάμεις καταστολής του λαού και της πάλης του, τις δυνάμεις στις οποίες το σύστημα στηρίχθηκε για να επιβάλλει τη βαρβαρότητα που αντιμετωπίζει ο λαός μας. Προφανώς λογαριάζουν ότι και πάλι η  βία αυτών των δυνάμεων θα αποτελεί τη βασική σταθερά της όποιας κυβερνητικής λύσης διαμορφώσουν.
Με όλα αυτά ομολογούν το χάσμα που χωρίζει τις λαϊκές αγωνίες και ανάγκες με τα συμφέροντα και τα σχέδια που θέλουν να υπηρετήσουν οι δυνάμεις που συνωστίζονται μπροστά από τα κυβερνητικά και υπουργικά μέγαρα. Ομολογούν πως οι εκλογές της 17ης του Ιούνη δεν μπορούν να λύσουν ούτε τα αδιέξοδα της εξαρτημένης καπιταλιστικής Ελλάδας, ούτε την κρίση του πολιτικού συστήματος. Ομολογούν πως τα ψευτοδιλήμματα και οι αντιδραστικοί εκβιασμοί είναι κατασκευές και βαρύγδουπες ανοησίες,  με τις οποίες επιχειρούν να ελέγξουν και να καθυποτάξουν τη λαϊκή οργή μπροστά στις κάλπες της Κυριακής.
Ο λαός και η νεολαία έχουν  να κάνουν τους δικούς τους λογαριασμούς. Να μην «χωρίσουν» τις ανάγκες της Κυριακής από τις ανάγκες της Δευτέρας. Να προσανατολιστούν ακόμα πιο αποφασιστικά στη γραμμή της πάλης για την ανατροπή της επίθεσης. Στην κατεύθυνση της αναμέτρησης με το σύστημα. Στη στήριξη και την πλαισίωση των δυνάμεων που μάχονται για να συγκροτηθεί μέσα στην πάλη και από την πάλη η Αριστερά της Αντίστασης και της επαναστατικής κομμουνιστικής προοπτικής.
Όλα είναι μπροστά, όλα θα κριθούν στο πυρακτωμένο πεδίο της ταξικής πάλης, στους αγώνες, στο κίνημα!