Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

ΚΑΛΩΣΤΗΝΕ ΚΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ!....

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί η επικεφαλής του ΔΝΤ Λαγκάρντ να άργησε να παρέμβει στον προεκλογικό αγώνα του ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα, αλλά όταν το αποφάσισε του έδωσε και κατάλαβε! Μετά το Σόιμπλε, τον Ρεν, τον Κάμερον, τον Ολάντ, τον Πούτιν (που δήλωσε κι αυτός παρών) η Λαγκάρντ είπε να βάλει κι αυτή το χεράκι της να «νουθετήσει» τον ελληνικό λαό. Με ψυχρό, επιθετικό και απόλυτο τρόπο, η επικεφαλής του ΔΝΤ και των συμφερόντων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού (μολονότι Γαλλίς) άφησε κατά μέρος τις φινετσάτες διατυπώσεις και επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι, ο ελληνικός λαός αξίζει να ζει μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση γιατί αυτός φταίει που έφτασε μέχρι εδώ.
Όπως άλλωστε και τα παιδάκια στο Νίγηρα και στον τρίτο κόσμο (θα προσθέταμε), για τα οποία βεβαίως ξενυχτάει προσευχόμενη γονυπετής η μαντάμ Λαγκάρντ.
Πέρα από τη βασική πλευρά της παρέμβασης αυτής (στα εσωτερικά μιας «κυρίαρχης» κατά τα άλλα χώρας) που είναι να συνδράμει το ιμπεριαλιστικό μπλοκ στις πιέσεις προς τον εχθρό ελληνικό λαό ώστε να «ξανασκεφτεί» τι θα ρίξει στην επόμενη κάλπη, υπάρχει και μια άλλη πλευρά: Αυτή την ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων (ΗΠΑ-ΕΕ) οι οποίες δε λένε να βρουν μια φόρμουλα εξισορρόπησης και συμβιβασμού. Πολύς λόγος έγινε αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μάη για την αναγκαιότητα του «ευρωπαϊκού» προσανατολισμού της χώρας και της παραμονής στο ευρώ και μάλλον οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θέλησαν να υπενθυμίσουν και τη δική τους παρουσία στη …δεξίωση. Εν μέσω μάλιστα διάφορων ανακατατάξεων, συγχωνεύσεων, επανενώσεων και συγκολλήσεων που επιχειρούνται στο πολιτικό σκηνικό για την ανασυγκρότησή του (βλ. Σαμαράς – Ντόρα) οι ΗΠΑ μάλλον δε σκοπεύουν να μείνουν απλοί παρατηρητές των εξελίξεων.
Υπάρχει βέβαια και η θετική πλευρά των δηλώσεων Λαγκάρντ: Αυτή του παραπέρα φουντώματος της οργής του ελληνικού λαού ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την ξένη επεμβατικότητα που θρέφει τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας

Μerci beaucoup madame Langarde!