Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Τρομοκρατία και καταστολή για να περάσει η πρώτη ιδιωτικοποίηση στον δήμο Θεσσαλονίκης

Οι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν, κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ , στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν για την ιδιωτικοποίηση του συνεργείου του δήμου. Στις 30 Μάη ο Δήμαρχος των μνημονίων Μπουτάρης, έκανε διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση της επισκευής, συντήρησης και ελέγχου των απορριμματοφόρων του δήμου, καταργώντας στην ουσία το συνεργείο. Οι εργαζόμενοι του συνεργείου του δήμου μπορούν και κάνουν όλες τις παραπάνω εργασίες, αρκεί να έχουν ανταλλακτικά, κάτι που εσκεμμένα δεν προμηθεύεται ο δήμος για να μπορεί να δικαιολογήσει την ιδιωτικοποίηση.

Από το προηγούμενο βράδυ θωράκισε το δημαρχείο με 5 διμοιρίες των ΜΑΤ για να προσφέρει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ στον ανάδοχο, ενώ όλοι θυμόμαστε ότι λήγουν οι συμβάσεις εργαζομένων, απολύονται και δεν έχουν πληρωθεί. Σε εντεταλμένη υπηρεσία να προστατέψουν τις διαδικασίες που δρομολογήθηκαν από Καλλικράτη και μνημόνια, τον Δήμαρχο που εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές και τους εργολάβους, τα ΜΑΤ ήταν παντού. Στις σκάλες, στους ορόφους, στην είσοδο, στον περίβολο και έξω στον δρόμο. Σχεδιασμένο το άπλωμα σε όλους τους χώρους ώστε να δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας στους προσερχόμενους στην συγκέντρωση.
Όταν πλησίασαν απεργοσπάστες, μέλη της επιτροπής διαγωνισμού, αρκετοί από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να τους μεταπείσουν και να παρεμποδίσουν την είσοδό τους στο κτίριο. Στο λεπτό μαζεύτηκαν όλοι, πράσινοι και μπλε, από την αυλή και από τους κρυψώνες τους, απαιτούσαν από τους δημοσιογράφους να φύγουν για να μη καταγράφονται τα «έργα» και σαν αφιονισμένοι, με λύσσα χτυπούσαν και έσπρωχναν, έπεφτε κόσμος και πατούσαν πάνω, στους πεσμένους έριχναν και χημικά. Συνέχιζαν να χτυπάνε με μίσος και να ρίχνουν χημικά μέχρι να απομακρύνουν όλο τον κόσμο. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν πάλι και συνέχισαν με συνθήματα κατά της τρομοκρατίας και της καταστολής. Προχώρησαν σε προσαγωγή μέλους του ΓΣ της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Οι δήμαρχοι των ιδιωτικοποιήσεων παίρνουν μαθήματα ο ένας από τον άλλο. Στον Λαγκαδά, πριν λίγους μήνες, τα κλειδιά του Δημαρχείου τα είχαν μπράβοι και χρυσαυγίτες, στη Θεσσαλονίκη οι ένστολοι, τα ΜΑΤ.
Σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο θα δούμε πολλά. Η πρεμούρα του συστήματος είναι μεγάλη μετά την ήττα των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και των κομμάτων και αποκομμάτων που το στηρίζουν. Θα προσπαθήσουν να περισώσουν ότι μπορούν με την τρομοκρατία και την καταστολή και μάλιστα με υπηρεσιακό υπουργό, πρώην αρχηγό της αστυνομίας (τυχαία επιλογή;). Θα μας δείξουν τι κρατάνε για αργότερα, τι θα κάνουν για να περάσουν την επίθεση. Όταν για την ιδιωτικοποίηση του συνεργείου χτυπάνε έτσι, τι έχει να γίνει στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτο! Τι θα γίνει μέχρι να μας πάρουν το ψωμί από το τραπέζι!
Ξέρουν ότι τα μέτρα τους δεν θα περάσουν εύκολα, φοβούνται την αντίστασή μας και θέλουν να την τσακίσουν μόλις ξεσπάσει. Απαιτείται να οργανωθούμε και να αναμετρηθούμε. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και στις σχολές παντού. Να μην φοβηθούμε, να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς των εκπροσώπων της πολιτικής της εκμετάλλευσης, της υποδούλωσης, να μην τρομοκρατηθούμε από την καταστολή.   Να γυρίσουμε την πλάτη στις αυταπάτες. Δεν υπάρχουν λύσεις χωρίς αγώνες.
Στην συγκέντρωση συμμετείχε κλιμάκιο της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ, συμπαραστάθηκε στους απεργούς και μοίρασε προκήρυξη.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το demotix.