Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Χανιά: Κάλεσμα από το ΚΚΕ(μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ για αντίσταση και ανατροπή του Μνημονίου.

Κάλεσμα στους πολίτες για ανατροπή των μέτρων του Μνημονίου, απηύθυναν σήμερα τα μέλη της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο τους στα Χανιά.
Το ψηφοδέλτιο της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ για το νομό Χανίων είναι:
-Κοκολαντωνάκης Νεκτάριος του Νικολάου
-Νταμαδάκης Χρήστος  του Εμμανουήλ
-Περάκης  Θεόδωρος του Κωνσταντίνου
-Ριτζάκης Μανούσος του Ιωσήφ
-Χαρτζουλάκης Ιωάννης του Νικολάου
Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο εκπρόσωπος της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ)  Μ-Λ ΚΚΕ  Αρτέμης Αρχολέων υπογράμμισε ότι:
«Η εκλογική καταγραφή της 6ης Μάη ήταν μια σαφής απόδειξη απόρριψης της αντιλαϊκής  πολιτικής, που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις. Φανερώνει επίσης, τη διάθεση αποδέσμευσης των λαϊκών στρωμάτων από τα βασικά πολιτικά κόμματα, (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ), που υλοποίησαν την πιο βάρβαρη αντιλαϊκή –αντεργατική επίθεση που έχει δεχτεί ο λαός μας τα τελευταία 40 χρόνια.
Αυτές οι κοινωνικές και πολιτικές διαφοροποιήσεις στις λαϊκές συνειδήσεις δεν συντελέστηκαν μέσα στη σύντομη προεκλογική περίοδο και με βάση τα προγράμματα των κομμάτων. Διαμορφώθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια με μοχλό τις κάθε λογής κινητοποιήσεις των μαζών, με κορύφωση τις  πανεργατικές, πανελλαδικές απεργίες, που κατέγραψαν τη λαϊκή ΟΡΓΗ και ΔΥΝΑΜΗ και συντάραξαν τη χώρα.
Βαδίζοντας προς τις εκλογές της 17 Ιούνη, οι εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν πολλαπλά εκβιαστικά διλλήματα και απειλές. Οι Αμερικάνοι και οι  Ευρωπαίοι καπιταλιστές- ιμπεριαλιστές, η ντόπια μεγαλοαστική τάξη και όλα τα φερέφωνα τους μέσα και έξω από την Ελλάδα, δεν θα παραιτηθούν από τη νεοαποικιακού τύπου καταλήστευση της χώρας μας και από την πτώχευση – εξαθλίωση του λαού  μας. Θα μας θυσιάσουν στο βωμό της κρίσης τους, για να μην μειωθούν τα δικά τους, κλεμμένα έτσι κι αλλιώς από τον ιδρώτα και το αίμα των λαών, υπερκέρδη. 
Στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, ο κόσμος της εργασίας και αυτός του κεφάλαιου, έχοντας χαώδεις, αγεφύρωτες ταξικές διαφορές, οδηγούνται σε αντιπαράθεση και σύγκρουση και όχι σε συμβιβασμό και διαβούλευση.
Η πραγματική αντιπαράθεση που προβάλλει ολοένα και καθαρότερα είναι ανάμεσα  στη διεκδίκηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού για μια ζωή καλύτερη και την εξαθλίωση και βαρβαρότητα. Πέρα από ψευδοδιλλήματα του τύπου «ευρώ ή δραχμή», αριστερή ή δεξιά διαχείριση.
Όταν οι ιμπεριαλιστές σύσσωμοι απειλούν ανοιχτά με καταστροφή τον ελληνικό λαό, εάν δεν ψηφίσει την κυβέρνηση που εκείνοι θέλουν!
Όταν οι δυνάμεις της αντίδρασης στην χώρα, παρά την εκλογική τους ήττα, επανασυσπειρώνονται, ξεθαρρεύουν και σε πλήρη εγρήγορση κουνάνε ξανά το δάχτυλο στον ελληνικό λαό! Δείχνουν ξανά το μαστίγιο, κουνώντας και το καρότο της δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης, της δήθεν ανάπτυξης, του δήθεν  νέου, καθαρού αέρα που πνέει στην Ευρώπη των ιμπεριαλιστών!.
Όταν σήμερα εξαπολύεται μια νέα βρώμικη και συκοφαντική επίθεση απέναντι στο λαό που αντιστάθηκε και αντιστέκεται, καθώς και απέναντι στην Αριστερά των λαϊκών αντιστάσεων και των αγώνων!
Όταν μετά το «μαζί τα φάγαμε»και τους «τεμπέληδες» της προηγούμενης περιόδου, τώρα προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ευθύνεται η εργατική τάξη και η Αριστερά  που κλείνουν ή μεταφέρονται  τα εργοστάσια σε άλλες χώρες, που δεν επενδύουν κεφάλαια στην παραγωγή οι καπιταλιστές, που σηκώνουν τις καταθέσεις  τους οι πλούσιοι από τις τράπεζες και τις μεταφέρουν στο εξωτερικό, που κατεβάζουν από  τα καράβια τη σημαία οι εφοπλιστές!
 Όταν, σε όλη αυτή την τρομοκρατία και το γκεμπελισμό, σε όλη αυτή την επίθεση  στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, που εξελίσσεται έτσι κι αλλιώς ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο, η «Αριστερά  μας» προτείνει μια και μόνο διέξοδο. Την αριστερή ψήφο για αριστερή διακυβέρνηση!
Πάμε λοιπόν για κυβέρνηση της Αριστεράς; Προχωράμε σε ανατροπή του μνημονίου και επάνοδο των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων σε φιλεργατική κατεύθυνση; Βαδίζουμε λοιπόν κόντρα και ενάντια σε ιμπεριαλιστές και στα σχέδια τους για διέξοδο από την κρίση, μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων, προχωρώντας σε ανάκαμψη της παραγωγής και της χώρας, με  αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου  υπέρ των αδυνάτων; Όλα αυτά απλά με μια ψήφο, με το εργατικό κίνημα παροπλισμένο, τις λαϊκές μάζες σε «αναμονή»  και τις δυνάμεις της αντίδρασης σε πλήρη εγρήγορση; Με ανοιχτές απειλές από τους ξένους πάτρωνες ιμπεριαλιστές; Πολύ ωραία για να είναι πραγματικότητα!
Ακούγεται ευχάριστα, όταν επιχειρείς να χαϊδέψεις αυτιά και να αποσιωπήσεις την κρισιμότητα της κατάστασης!
Οι πραγματικές αριστερές δυνάμεις που στοχεύουν, ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΣΜΟY, αλλά στη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων και απαλλαγής της χώρας από τους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής, τους ιμπεριαλιστές, οφείλουν  να παρέμβουν ωθώντας σε ακόμη μεγαλύτερη χειραφέτηση των λαϊκών μαζών. Καμιά στάση αναμονής στη λογική διαμόρφωσης ενός ευνοϊκότερου εκλογικού αποτελέσματος της «αριστεράς» δεν επιτρέπεται.
Οφείλουμε να παρέμβουμε σε μια  πραγματική αριστερή κατεύθυνση, αποσαφηνίζοντας στο λαό το ΠΟΥ βρίσκεται η διέξοδος και εξοπλίζοντας τον γι’ αυτό που πραγματικά έχει ν’ αντιμετωπίσει. Ότι δηλαδή, δεν πρόκειται για κάποια μέτρα που καλούνται να διαπραγματευτούν αριστεροί υπουργοί, αλλά αναμέτρηση με το βαθύτερο πυρήνα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής.
Δεν παλεύουμε για επιμήκυνση ή «βελούδινη»  εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου, αλλά για την ανατροπή τους και για να πάρει ο λαός την τύχη του στα χέρια του. Αυτός είναι ο λόγος, αλλά και ο στόχος που έρχεται να υπηρετήσει η κάθοδος της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ)  Μ-ΛΚΚΕ στις εκλογές της 17 Ιούνη.
Παρέμβαση ουσιαστική, βαθιά πολιτική, όπως είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΆΣΕΩΝ, αλλά και ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ  και ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ για τον τρόπο που αυτή  η ταξική σύγκρουση, που ήδη έχει ξεκινήσει, θα αποβεί νικηφόρα για τις λαϊκές μάζες. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους να σταθούν με ψηλά το κεφάλι και καθαρό μυαλό ανάμεσα στις συμπληγάδες της τρομοκρατίας και των αυταπατών και να στηρίξουν-ψηφίσουν την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ)  Μ-Λ ΚΚΕ , ενισχύοντας το μονόδρομο της λαϊκής αγωνιστικής διεξόδου».
neatv.grhttp://www.neatv.gr/kriti-politiki/45595-kalesma-kke-ml-ml-kke-antistash-anatropi-mnimoniou.html - Β.Κ.