Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Το εκλογικό περίπτερο της συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ έχει στηθεί εδώ και αρκετές μέρες στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου (πλατεία Ελευθερίας), αποτελώντας την αφετηρία για την προεκλογική παρέμβαση σ’ αυτή την περίεργη προεκλογική περίοδο.
Το κλίμα που υπάρχει στην πόλη την περίοδο αυτή, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το αντίστοιχο κλίμα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης. Πρόκειται για μια ήσυχη προεκλογική περίοδο με τον κόσμο να περιμένει στη «γωνία».
    Το γεγονός αυτό όμως δεν φαίνεται να επηρεάζει τις παρεμβάσεις της εκλογικής συνεργασίας. Καθημερινές παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, στις συνοικίες με μοίρασμα του έντυπου υλικού και της εφημερίδας, με αφίσες και πανό σε αρκετούς κόμβους.
Βασικό στοιχείο της παρέμβασής μας, για να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται η άποψη, ο λαός να βγει στο προσκήνιο   των πολιτικών εξελίξεων και να πάρει τις τύχες του στα δικά του χέρια. Δεν έχει να περιμένει τίποτα από αυτόκλητους «σωτήρες» και μάλιστα με τον λαό στο περιθώριο. Η ανάπτυξη εστιών αντίστασης στην κατεύθυνση ανατροπής των βάρβαρων μέτρων αποτελεί επιτακτική ανάγκη του σήμερα. Και βέβαια ο αγώνας του λαού μας ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, για έξοδο της χώρας από ΔΝΤ – ΕΕ – ΝΑΤΟ.
Ιδιαίτερη σημασία όμως έχουν οι συζητήσεις με αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους, στους οποίους απευθύνουμε κάλεσμα να στηρίξουν την συνεργασία όχι μόνο στις εκλογές αλλά και μετά από αυτές.
Το επόμενο διάστημα η συνεργασία προγραμματίζει την κεντρική προεκλογική εκδήλωση – συζήτηση   την Δευτέρα 11 Ιούνη και ώρα 7,30 μμ στην αίθουσα του πολύκεντρου νεολαίας του Δήμου.