Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Σήμερα παιδιά θα μας πει το μάθημα ο «πράσινος Ντάνι»!...

Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να προλογίσουμε τις δηλώσεις του Οικολόγου Πράσινου Ντανιέλ Κον Μπεντί, σχετικά με τις μετεκλογικές και προεκλογικές εξελίξεις στη χώρα μας.
Ο «πράσινος Ντάνι» λοιπόν (γιατί παρά τα περί του αντιθέτου μυθεύματα ο τύπος αυτός δεν υπήρξε ποτέ «κόκκινος») είπε να βάλει την πινελιά του στο προεκλογικό έργο τέχνης των ιμπεριαλιστικών εκβιασμών. Είπε να δείξει για μια ακόμη φορά πόσο «διαβασμένος» είναι στο μάθημα των επιταγών του Μνημονίου και των πολιτικών των ιμπεριαλιστών – εργοδοτών του. Μας ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών ότι το πρόγραμμα της Αριστεράς (αναφερόταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις «απειλές» περί κατάργησης του μνημονίου) είναι ένα τεράστιο ψέμα και ότι το να μιλάς για ακύρωση των μειώσεων των μισθών είναι τρέλα. Βεβαίως κλείνοντας την τοποθέτησή του μας είπε για την ανάγκη «προσαρμογής» του Μνημονίου (νέος όρος αυτός μετά την «επαναδιαπραγμάτευση» και την «απαγκίστρωση») χωρίς όμως να θιγούν οι απαραίτητες «μεταρρυθμίσεις» δηλαδή η επίθεση στην εργατική τάξη και το λαό (καλό ε;…)

Ανεξάρτητα από την όποια κριτική και αντιπαράθεση θα μπορούσε να κάνει κανείς στην πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ (και θα μπορούσε να πει πολλά), είναι το λιγότερο εξοργιστικό να βλέπεις τους κάθε λογής εκπροσώπους του ιμπεριαλισμού να επεμβαίνουν με τέτοιο ωμό και εκβιαστικό τρόπο στις πολιτικές εξελίξεις και με στόχο τον ελληνικό λαό.
Γιατί, όπως και να το κάνουμε, οι εκτιμήσεις του Οικολόγου Ντάνι δεν έχουν σκοπό να βοηθήσουν το λαϊκό κίνημα να απαντήσει στα προβλήματά του και να αναπτυχθεί παραπέρα.
Γιατί, όπως και να το κάνουμε, όλοι είμαστε λίγο πολύ γνωστοί στην πολιτική «πιάτσα» και η μνήμη μας δεν έχει χαθεί εντελώς ώστε να θυμόμαστε τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων στην Ευρωβουλή, που μέσω του επικεφαλής τους «πράσινου Ντάνι» επιδοκίμαζαν την ΝΑΤΟική επέμβαση στη Σερβία και ζητοκραύγαζαν για κάθε αεροπορική επιδρομή που θα ανέτρεπε τον «σφαγέα» Μιλόσεβιτς.
Και αυτή η παρέμβαση του πολιτικού μέντορα και καθοδηγητή του δικού «μας» δήθεν προοδευτικού και φιλολαϊκού κόμματος  των Οικολόγων Πρασίνων, έρχεται να βάλει «κάθε κατεργάρη στον πάγκο του» για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις από δω και στο εξής. Έρχεται να δείξει ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι παίρνουν θέση εντός του πλαισίου που έχει ορίσει ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο και δεν προτίθενται να το αμφισβητήσουν στην ουσία του. Και το γεγονός ότι οι εδώ «προοδευτικοί» και «προβληματισμένοι» Οικολόγοι Πράσινοι δεν παίρνουν θέση πάνω σε τέτοιες τοποθετήσεις δείχνει μέχρι που είναι αποφασισμένοι να πάνε.
Κρίμα πιο πολύ για τον Τσίπρα που είδε άλλον έναν (μετά τον Ολάντ) εν δυνάμει σύμμαχό του για το χτίσιμο της «νέας Ευρώπης» να του γυρίζει την πλάτη.

O σεισμολόγος