Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

«Δημοσκοπήσεις» που εγγυώνται

Εχουμε κουραστεί να γράφουμε για τις απανωτές διαβεβαιώσεις που δίνει συνέχεια η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προς την ΕΕ και την κεφαλαιοκρατία, στην προσπάθεια που κάνει για να πάρει την κυβέρνηση.
Σ' όλους τους τόνους λοιπόν ο Τσίπρας και οι λοιποί εγγυώνται προς τις κυρίαρχες κατευθύνσεις την ομαλή λειτουργία του συστήματος διαδοχής, τον εγκλωβισμό του μαζικού κινήματος στο πλαίσιο της νομιμότητας κ.λπ.

Είναι αλήθεια ότι το κάνουν «σύγχρονα» και λιγότερο «άγαρμπα» από τους μέχρι πρότινος κυρίαρχους αστικούς σχηματισμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Εμμεσα, βέβαια, μια από τις εγγυήσεις που παρέχουν οι ηγετικές ομάδες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτός θα καταφέρει να «χωνέψει», να ξεδοντιάσει, να εξουδετερώσει οτιδήποτε μέσα στην Αριστερά δεν έχει ακόμα μπει κάτω απ' την ομπρέλα του ΣΥΝ που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ.
Εγγυάται, λοιπόν, η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ ότι το ρεύμα Τσίπρα θα καταφέρει να αποδιοργανώσει οτιδήποτε μέσα στην Αριστερά βρίσκεται σε αντίθετη κατεύθυνση με αυτήν.  Πρώτο μέλημα, η εξουδετέρωση οτιδήποτε παραπέμπει σε κομμουνιστική Αριστερά, στο πλαίσιο της πολιτικής τής αποκομμουνιστικοποίησης των κοινωνιών και των κινημάτων, που έχει εμπνευστές (ποιους άλλους;) τους επικεφαλής της ΕΕ. Και επειδή πρέπει η ηγεσία του ΣΥΝ να φαίνεται «ενωτική» και όχι αυτό που πράγματι είναι, προσπαθεί να μεθοδεύσει τις κινήσεις της καλυμμένα και προπαντός «επιστημονικά».
Ετσι λοιπόν εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της ISKRA ένας «μετα-αναλυτής» (!) (κάτι, δηλαδή, σαν βαθυδημοσκόπος) ή «όπου τελειώνουν οι δημοσκοπήσεις εμφανίζομαι εγώ», ονόματι Ζουμπλής (πολιτικός μηχανικός), ο οποίος με μετα-επιστημονικό τρόπο καταλήγει ότι οτιδήποτε αριστερό ή κομμουνιστικό υπάρχει πέραν του ΣΥΡΙΖΑ θα λεηλατηθεί εκλογικά στις 17 Ιούνη απ' αυτόν σε ποσοστά από 30 έως 60%.
Φανταζόμαστε ότι ο Ζουμπλής δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και ούτε ικανοποιείται που ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα αλέθει. Τι να κάνει, όμως, είναι επιστήμων και δεν μπορεί να θάψει τα συμπεράσματα της μετα-ανάλυσής του!
Ευτυχώς που τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μεγάλα τμήματα της Αριστεράς θα «υποχρεωθούν» να καταφύγουν στα «συνήθη όπλα», θα «υποχρεωθούν» να αξιοποιήσουν τους επαναστάτες και τους κομμουνιστές προκειμένου να οργανώσουν την αντίσταση και την πάλη τους, τη διεκδίκησή τους. Γιατί, αν περιμένουν τα μετα-εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να δρομολογήσουν φιλολαϊκές λύσεις, θα απογοητευτούν γρήγορα.
σχόλιο από την Προλεταριακή Σημαία