Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Ωραιόκαστρο

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/6/2012 η εκδήλωση-συζήτηση της εκλογικής συνεργασίας των ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στο ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου με τη συμμετοχή αρκετών φίλων και συναγωνιστών. Η συζήτηση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των σ. Καμαρέτσου Ηλία (συνταξιούχου) και Τσιριγώτη Θανάση (εκπ/κού) και συνεχίστηκε με τη συμμετοχή πολλών από τους παραβρισκόμενους. Στην πετυχημένη πράγματι συζήτηση-όπου ακούστηκαν και διαφορετικές απόψεις και προβληματισμοί- έγιναν αναφορές στις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο, την ένταση τις επίθεσης σε βάρος του λαού μας από τους εκπροσώπους της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας και των ξένων αφεντικών της,των ιμπεριαλιστών, αλλά και των άλλων λαών,το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μα'ί'ου, τους αισχρούς εκβιασμούς και τις αυταπάτες που καλλιεργούνται μπροστά στις νέες εκλογές,τα προβλήματα στο χώρο της αριστεράς, κ.ά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πιο καυτό ζήτημα των ημερών για το λαό μας που ήταν και το θέμα της εκδήλωσης, δηλ. ''Μετά τις εκλογές, τι;'' Τονίστηκε η εκτίμηση της εκλογικής συνεργασίας ότι η επίθεση στους εργαζόμενους, τη νεολαία και συνολικά το λαό θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα.Το όποιο προσωρινό ''μακιγιάρισμα'' ή ''στρογγύλεμα'' της επίθεσης στα δικαιώματά του λαού δεν θα αλλάξουν τη βασική αυτή κατεύθυνση, γιατί, ακόμα κι αν έχουμε πρωθυπουργό και υπουργούς που δηλώνουν αριστεροί, η πραγματική εξουσία θα συνεχίσει να βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών και των ξένων προστατών τους.Ο μόνος πραγματικά ρεαλιστικός δρόμος για τους λα'ι'κούς ανθρώπους, ώστε να σταματήσει η επίθεση στα δικαιώματά μας, δε βρίσκεται, λοιπόν, στην εκλογικές αυταπάτες, αλλά στην οργάνωση και τον αγώνα του λαού μας όπου αυτός ζει και αναπνέει, δηλ. στη γειτονιά,τη δουλειά, τη σχολή, κ.τ.λ. Μια διαδικασία δύσκολη και μακροχρόνια που ξεκινάει τώρα από τις ανάγκες του σήμερα και θα φτάνει σιγά σιγά ως το όραμα μιας άλλης κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Σε αυτό το δρόμο καλεί η εκλογική συνεργασία των ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ όλους τους λα'ι'κούς ανθρώπους, όλες τις λα'ι'κές δυνάμεις και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να δίνει όλες τις δυνάμεις της για αυτό το σκοπό. Παράλληλα ζητά τη στήριξη των απόψεών της και μέσα από τις εκλογές, χωρίς ασφαλώς να καλλιεργεί κανενός είδους αυταπάτες για τον πραγματικό τους ρόλο.