Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση τύπου από τα Χανιά

Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί που ασκούνται στο λαό εδώ και δυο χρόνια και κορυφώνονται ξανά τις τελευταίες μέρες δεν αποσκοπούν μονάχα στον εκλογικό εκβιασμό του.
Αποσκοπούν και πετυχαίνουν την πλήρη συμμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ στις απαιτήσεις του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης που θέλει να διαχειριστεί, αποσκοπούν κυρίως να περιθωριοποιήσουν το λαό που τους έγινε μεγάλος πονοκέφαλος μέσα από τις μαζικές του κινητοποιήσεις. Θέλουν το λαό φοβισμένο, υποταγμένο και ανήμπορο να οργανωθεί και να διεκδικήσει τη ζωή και το δίκιο του.

Παρότι η κυρίαρχη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο δε τολμά να μπει μπροστά στην αναμέτρηση που βρίσκεται ο λαός μας με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τον ιμπεριαλισμό, ο λαός μπορεί. Μπορεί να παλέψει για τη ζωή και το δίκιο του. Μπορεί ν’ αναδείξει μέσα από την πάλη του και μόνο μέσα απ’ αυτή, τις δυνάμεις εκείνες που θα δώσουν προοπτική στους αγώνες του.
Κόντρα σε εκβιασμούς και αυταπάτες για λύσεις ευκολίας η καμπάνια της εκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ(μ-λ)  Μ-Λ ΚΚΕ συνεχίζεται αποφασιστικά με πολλές μορφές και πέρα απ’ την ψήφο που ζητά για την ενίσχυση αυτής της άποψης εγγράφει παρακαταθήκες για μετά της 17 Ιούνη. Γιατί η μαζική λαϊκή πάλη είναι μονόδρομος τόσο απέναντι στη ζοφερή κατάσταση που ζει ήδη ο λαός, όσο και απέναντι στους μεγαλύτερους κινδύνους που απειλούν τη ζωή του.
 ΧΑΝΙΑ  13-6-2012