Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Ικαρία, Λέσβος, Σάμος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική εκδήλωση στον Καραβόσταμο της Ικαρίας την Παρασκευή 1/6. Οι ομιλητές, Κώστας Πετράκης και Νίκος Παπαβασιλείου, ανέδειξαν την ανάγκη να συνεχιστεί και να ενταθεί η λαϊκή πάλη για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων και των μνημονίων κόντρα στην τρομοκρατία και στις αυταπάτες που καλλιεργούνται. Τη συζήτηση ιδιαίτερα απασχόλησαν οι πολιτικοί όροι που απαιτούνται ώστε οι αγώνες του λαού να προσεγγίσουν το ζήτημα της εξόδου της χώρας από την ΕΕ και συνολικά το σπάσιμο των ιμπεριαλιστικών δεσμών.
Τις επόμενες μέρες οι δυνάμεις της Εκλογικής Συνεργασίας στήριξαν τόσο τις κινητοποιήσεις για να παραμείνει σε λειτουργία το γηροκομείο του νησιού, που απειλείται με κλείσιμο, αλλά και διήμερο εκδηλώσεων του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Ικαρίας. Παράλληλα γίνονται περιοδείες στα χωριά και ετοιμάζονται συσκέψεις-εκδηλώσεις για την τελευταία εβδομάδα των εκλογών.

Θετική ανταπόκριση βρήκε στους κατοίκους των χωριών της Λέσβου το κλιμάκιο της Εκλογικής Συνεργασίας που περιόδευσε το διήμερο 3 - 4 Ιούνη. Σε Μανταμάδο, Αγιάσο, Καλλονή, Αγ. Παρασκευή και στα χωριά του κόλπου της Γέρας πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συζητήσεις με κατοίκους σχετικά με τα οξυμένα τοπικά προβλήματα, αλλά και τα συνολικότερα πολιτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα. Ανάλογη ανταπόκριση συνάντησε η παρέμβαση μας και στη Μυτιλήνη, τη Δευτέρα 4/6, όπου διακινήθηκε πλατιά το προπαγανδιστικό υλικό της Εκλογικής Συνεργασίας.

Ζωντανή και ενδιαφέρουσα ήταν η πολιτική συζήτηση και στο Καρλόβασι της Σάμου στις 30/5, με πολλά ερωτήματα και παρεμβάσεις από τους φίλους που την παρακολούθησαν. Στο νησί της Σάμου εντείνονται οι παρεμβάσεις στα κεντρικά πολιτικά στέκια της Συνεργασίας σε Βαθύ και Καρλόβασι και οι περιοδείες στα χωριά του νησιού, μαζί με τις προσπάθειες να κερδηθεί και η αναγκαία οικονομική στήριξη του κόσμου στην εκλογική μάχη. Η Συνεργασία κυκλοφόρησε στα τοπικά ΜΜΕ τοποθέτηση για τα προβλήματα του νησιού και τα πολιτικά ερωτήματα της 18ης Ιούνη, κόντρα στο κλίμα των κοινοβουλευτικών αυταπατών που καλλιεργείται έντονα από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τον «υπεράνω όλων» στόχο για εκλογή βουλευτή, από τις δυνάμεις του ΚΚΕ. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν από το μπλογκ (εδώ) της Συνεργασίας οι ημερομηνίες συσκέψεων - εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο νησί.