Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Στο δρόμο του αγώνα για να ανατραπούν τα βάρβαρα μνημόνια και τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης


Στηρίξτε - ψηφίστε

Σε μια εβδομάδα καλείται ο λαός μας να ψηφίσει σε ένα διαμορφωμένο πολιτικό σκηνικό που το χαρακτηρίζει από τη μία ο αχαλίνωτος εκβιασμός των ξένων και ντόπιων αντιδραστικών δυνάμεων ­με πολιτική αιχμή τη ΝΔ και κατά δεύτερο λόγο το ΠΑΣOΚ­ για να καθυποτάξουν, να χειραγωγήσουν και να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού και από την άλλη η καλλιέργεια ολέθριων αυταπατών και ψεύτικων ελπίδων από τους όψιμους «αριστερούς» διαχειριστές της οικονομικής και πολιτικής κρίσης του ντόπιου καθεστώτος της εξάρτησης και της υποτέλειας.
Με μια ενορχηστρωμένη προπαγανδιστική τρομοκρατική επιχείρηση οι Eυρωπαίοι ιμπεριαλιστές και ο ντόπιοι λακέδες τους, η ΝΔ και το ΠΑΣOΚ, κραδαίνουν στο λαό την απειλή της πείνας, του χάους και της καταστροφής αν συνεχίζει να βαδίζει στο δρόμο της αποδοκιμασίας και καταγγελίας της μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοσαν τα δύο τελευταία χρόνια.

Όμως παρά την πολιτική και ιδεολογική τρομοκρατία, τις παντοειδείς πιέσεις και τους εκβιασμούς η πλειοψηφία του λαού αρνείται να υποκύψει και να υποταχθεί στους ξένους και ντόπιους δυνάστες του γιατί ήδη σήμερα με την αποδεδειγμένα καταστροφική πολιτική των μνημονίων ζει μέσα στη φτώχεια και την ανεργία και αντιμετωπίζει άμεσα το φάσμα της πείνας και της εξαθλίωσης.
Και κάθε μέρα πείθονται περισσότερο οι πλατιές λαϊκές μάζες πως η «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου που τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν και υπόσχονται η ΝΔ και το ΠΑΣOΚ είναι ένας διάτρητος προεκλογικός ελιγμός, μια σκέτη προεκλογική απάτη.
Η βάρβαρη και υποτελής πολιτική των μνημονίων έχει καταδικαστεί αμετάκλητα στη συνείδηση του λαού. Έχει χρεοκοπήσει. Κι αν καταφέρουν προσωρινά οι κυρίαρχες αντιδραστικές δυνάμεις με την κορύφωση της τρομοϋστερίας να κάμψουν τις αντιστάσεις ενός τμήματος του λαού και σχηματίσουν μια κυβέρνηση ανδρεικέλων είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να μακροημερεύσει. Γιατί καμιά «τάξη» και καμιά πολιτική σταθερότητα δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω στην πείνα και την εξαθλίωση του λαού και στην υποδούλωση της χώρας. Στη βάση αυτή μόνο όξυνση της πολιτικής αντίδρασης και της ταξικής πάλης θα σημειωθεί.
Η αναρρίχηση της ΝΔ στην κυβερνητική εξουσία θα συνοδευτεί με την απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου της πείνας και της ξενοδουλείας. Oι εργαζόμενοι καλούνται να καταδικάσουν ακόμα πιο αποφασιστικά στις εκλογές της 17ης Ιούνη τους στυλοβάτες της μνημονιακής πολιτικής, τη ΝΔ, το ΠΑΣOΚ και τα κάθε λογής δεκανίκια τους, επιφέροντας μια νέα βαριά πολιτική ήττα τους.

* * *

Φαίνεται πως ένα σημαντικό τμήμα του λαού μπροστά στη δραματική κατάσταση που βιώνει, στρέφεται προς το ΣΥΡΙΖΑ επηρεασμένο από τις προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις του για κατάργηση των μνημονίων και των εξοντωτικών μέτρων που τα συνοδεύουν.
Έχουμε χρέος να μιλήσουμε ανοιχτά και καθαρά στους εργαζόμενους, να αποκαλύψουμε τον ψευτοαριστερό, σοσιαλδημοκρατικό χαρακτήρα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και να καταπολεμήσουμε τις επικίνδυνες αυταπάτες και τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργεί στο λαό.
Ένας φορέας που κυριαρχείται και καθοδηγείται από τον ΣΥΝ, από ένα κόμμα αποκομμουνιστικοποιημένο, συγκροτημένο δηλαδή πάνω στην απόρριψη της επαναστατικής ιδεολογίας, στην ηττοπάθεια, τη συνθηκολόγηση και υποταγή στην πολιτική της αστικής τάξης, στην απάρνηση των μεγάλων εθνικοαπελευθερωτικών, επαναστατικών αγώνων του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος, όχι μόνο δεν μπορεί να εκφράσει και να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού και την πάλη του για την αποτίναξη των μνημονίων και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, αλλά θα αξιοποιηθεί σαν σωσίβιο, όπως συνέβη το 1989 - 90 σε διαφορετικές συνθήκες, για να αντιμετωπίσει η άρχουσα τάξη, γενικότερα το καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας την οικονομική και πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει.
Ένας φορέας που για δεκαετίες οι κυρίαρχες δυνάμεις που τον συγκροτούν ορκίζονται στο όνομα της ΕOΚ και της ΕΕ, της Eυρωζώνης και του ευρώ και ταυτίστηκαν με τη στρατηγική της ντόπιας άρχουσας τάξης, δεν μπορούν και δε θέλουν να σταθούν αντιμέτωπες και να «καταγγείλουν» την πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ, που η πεμπτουσία της είναι η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων.
Σε καμιά ακύρωση της μνημονιακής πολιτικής, με την έννοια της κατάργησης των βασικών αντεργατικών μέτρων των μνημονίων, δεν πρόκειται να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν βρεθεί στην κυβερνητική εξουσία. Και τότε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκαλυφθεί και θα ξεγυμνωθεί η αντιμνημονιακή δημαγωγία του. Το «εθνικό σχέδιο ανόρθωσης» που προβάλλει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το νέο ρετουσαρισμένο μνημόνιο που σκοπεύει να διαπραγματευτεί στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, ευελπιστώντας να του παραχωρήσουν οι «εταίροι» κάποια ψίχουλα για να καλμάρει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, να ανακόψει και να εκτονώσει το μαζικό εργατικό κίνημα και την προοπτική μιας πλατιάς ριζοσπαστικοποίησης των λαϊκών μαζών.

* * *
Το δίλημμα για το λαό δεν είναι να διαλέξει πιο δεξιό, κεντρώο ή «αριστερό» κόμμα θα κυβερνά την επομένη των εκλογών με το μαστίγιο ή με το καρότο για λογαριασμό αυτών που κρατούν στα χέρια τους τα πραγματικά νήματα της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.
Το πραγματικό πρόβλημα μπροστά στις νέες αντεργατικές - αντικοινωνικές θύελλες που έρχονται μετά τις εκλογές είναι αν θα χτιστεί βήμα - βήμα ένα ισχυρό λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης ικανό να αποκρούσει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να προασπίσει αποτελεσματικά τα άμεσα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και να τον ενώσει πάνω στα γενικά και πανεθνικά αιτήματα. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, η αποφασιστική καταψήφιση της ΝΔ, του ΠΑΣOΚ και όλων των αστικών πολιτικών αναχωμάτων, η σταθερή απόρριψη της σοσιαλδημοκρατικής, συμβιβαστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, η ψήφος και η στήριξη στην εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, σε αυτό το στόχο υποτάσσεται, αυτή την κατεύθυνση υπηρετεί από τη δική μας την πλευρά.
Η αναγκαιότητα της ανασυγκρότησης του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος σε αντιπαράθεση με τα ιδεολογικά ρεύματα του ρεβιζιονισμού και οππορτουνισμού κάθε απόχρωσης προβάλλει επιτακτικά. Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε ελπιδοφόρες εξελίξεις την υπόθεση του λαού.