Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Σοβαρότης, υπευθυνότης, ενόργανη γυμναστική και εντολή για … πλύση!

Λουσμένος από το ασημένιο φεγγαρόφωτο που χαϊδεύει τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, κάτω από τα σκέλια ενός συστήματος που τρεκλίζει, βλέποντας τον οργανισμό του να σαπίζει μέρα με τη μέρα και ενώπιον ενός λαού που αποδεκατίζεται από την πείνα, τη φτώχεια, την απελπισία και τις «αυτο»κτονίες, ο σοβαρός και υπεύθυνος παλαίμαχος της πολιτικής Φώτης Κουβέλης ιδρώνει βροντοφωνάζοντας με όλη του τη φωνή: «Υπάρχει λύση»!
Μέσα στο ευρώ, μέσα στην ΕΕ, μέσα στο ΝΑΤΟ, μέσα στην κρίση και … απαγκίστρωση από το μνημόνιο, και  σκληρή διαπραγμάτευση και όλοι μαζί να πάμε στους ιμπεριαλιστές να τους τρίξουμε τα δόντια! Έχουμε επιχειρήματα, θα τους πείσουμε με την υπευθυνότητα, την καλή μας διαγωγή και τη δημοκρατική μας αύρα. Έτσι άλλωστε λειτουργεί η ΕΕ. Ναι έτσι!

 Σας το λέω εγώ, ο σοφός γέροντας που δεν πετάω κούφια λόγια και έχω πρόγραμμα συνετό και μελετημένο να σας δείξω. Μην ακούτε τους κόκκινους καλικάντζαρους που σας αναστατώνουν με λόγια ερεθιστικά και επιπόλαια. Υπάρχει λύση, φτάνει να ‘μαστε υπεύθυνοι και σοβαροί και να σηκώνουμε το χέρι πριν πάρουμε το λόγο….

Ε, ναι λοιπόν, ο καπιταλισμός δεν πεθαίνει! Όχι αγαπητοί μου! Το σύστημα αυτό μπορεί να βρει τρόπο να μας βολέψει όλους. Μπορεί να αναστηθεί. Μπορεί να βγει από την εντατική. 

Ενώνει τη φωνή του ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ με όλους εκείνους  (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένος, Μάνος, ΛΑΟΣ, Οικολόγους, Χρυσή Αυγή), που θέλουν να μας πείσουν ότι το καθεστώς της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, ότι το σύστημα της υποδούλωσης και της καταπίεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας, έχει να δώσει προοπτική στο λαό. Δίνουν όρκους πίστης και υποταγής στο ευρώ, την ΕΕ, τους ιμπεριαλιστές «προστάτες»-αφέντες. Τρέμουν μην και ο λαός αρχίσει να υποπτεύεται ότι ίσως υπάρχει άλλη προοπτική. Από την τρομοκρατία στις ψεύτικες υποσχέσεις και τις αυταπάτες και ξανά πίσω στις απειλές και τους εκβιασμούς.

Και πάντα με την ετικέτα της έξυπνης και ευέλικτης διαπραγμάτευσης. Τόσο ευέλικτη που την έχουν κάνει λάστιχο, ώστε να χωρά και την αποδέσμευση από τα μνημόνια και την παραμονή «επί ίσοις όροις» στον «παράδεισο» της ΕΕ. Ούτε οι πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής τόση ευελιξία.
Και πάντα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Να λέμε την αλήθεια λοιπόν. Όχι! Λεφτά δεν υπάρχουν! Ποτέ δεν υπήρχαν! Αυτή η χώρα ποτέ δεν παρήγαγε τίποτα. Πάντα με δανεικά ζούσαμε και έτσι μόνο μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε. Να παρακαλάμε σα ζητιάνοι τα ξένα αρπακτικά να μας περάσουν άλλη μια θηλιά στο λαιμό με ένα ακόμη δάνειο.

Έφτασε η ώρα λοιπόν για τις σοβαρές και υπεύθυνες δυνάμεις αυτού του τόπου, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ξεπλύνουν στη συνείδηση του λαού τη βρωμερή φύση αυτής της κοινωνίας. Να δώσουν φιλί ζωής στο χτικιάρικο κουφάρι του ιμπεριαλισμού που όσο πιο πολύ σαπίζει τόσο πιο αποκρουστικό γίνεται.

Έχουν πάρει την εντολή τους όλοι οι καλοθελητές.
 Έχουν πάρει την εντολή για … πλύση και απολύμανση του συστήματος.
Πλένουν, τρίβουν, στίβουν και ξαναπλένουν νύχτα μέρα, κάθε μέρα και κάθε ώρα, με δύναμη και αγωνία μπας και φύγει το πουρί και η βρωμιά, μήπως καθαρίσουν λίγο τα χιλιομπαλωμένα και ξεφτισμένα άπλυτα του ιμπεριαλισμού.
Και βγάλανε τη μπουγάδα τους στη φόρα για να μαντρώσουν το λαό. 

Αλλά ο λαός έχει πάρει τα σπίρτα και έχει αρχίσει ανεύθυνος, όπως πάντα, να αυθαδιάζει. Περιμένει να τελειώσει η μπουγάδα στις 17 Ιούνη, να στεγνώσει καλά στον καλοκαιριάτικο ήλιο και να την κάνει κάρβουνο. Να βγει στο δρόμο ξανά και να κάνει στάχτη με την οργή του, μια και καλή, τα κουρέλια που του πούλησαν για μετάξι.


Ο σεισμολόγος