Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ:
«Μονόδρομος για τον λαό οι αγώνες του»

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ:
«Η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί. Μονόδρομος για τον λαό είναι οι αγώνες του» επισημαίνει στα "Χ.Ν." ο κ. Νεκτάριος Κοκολαντωνάκης υποψήφιος βουλευτής Ν. Χανίων με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ.
Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «ψευδεπίγραφο και εκβιαστικό» το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», τονίζοντας πως «για τον κόσμο της δουλειάς υπάρχει άλλος δρόμος, μόνο που είναι θέμα μιας πορείας αγώνων και συγκρούσεων με βαθιά κοινωνικό- πολιτικό περιεχόμενο και όχι θέμα διαχείρισης της κρίσης του συστήματος με αυτό ή άλλο νόμισμα».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι «στο όνομα της αριστεράς είναι διατεθειμένοι να σώσουν, απ’ τη βαθιά του πολιτική κρίση και την οργή του λαού, το σύστημα» και ζητά την ψήφο του λαού στην συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ σαν «στήριξη του δρόμου της αντίστασης και του αγώνα αφού εμείς δεν εμφανιζόμαστε σαν σωτήρες.
Απλά γιατί τέτοιοι δεν υπάρχουν».
Ποιό είναι το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης για το ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ;
Η υπεράσπιση των σπουδαίων αγώνων που δίνει εδώ και δύο χρόνια ο λαός μας, είναι το κρίσιμο ζήτημα της προεκλογικής μας καμπάνιας, μιας και θεωρούμε ότι ο λαός μας έγινε υπολογίσιμος μέσα από αυτούς. Οι τρομοκρατικοί εκβιασμοί από τους ντόπιους και ξένους δυνάστες όσο και οι αυταπάτες για λύσεις ευκολίας χάρη στους νέους ευρωπαϊκούς ανέμους, έχουν τον ίδιο στόχο. Την περιθωριοποίηση του λαού για να πάψει ν’ αποτελεί εμπόδιο στην αντιλαϊκή επίθεση. Για εμάς είναι κρίσιμο να μην περάσει κάτι τέτοιο. Από τη πλευρά μας είμαστε μέσα στους αγώνες του λαού μας, στην ίδια πλατεία.
Η Αριστερά χαρακτηρίζεται για την πολυδιάσπασή της.
ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ δίνουν από κοινού την εκλογική μάχη. Πιστεύετε πως ήρθε η ώρα για ευρύτερες συνεργασίες; Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες θα μπορούσατε να συνεργαστείτε;

Επιμένουμε σταθερά, χρόνια τώρα, στην ανάγκη κοινής δράσης των αριστερών για την υπηρέτηση της αντίστασης του λαού έξω από βαρύγδουπα προγράμματα που τελικά αποκαλύπτονται προτάσεις και προγράμματα για τη διαχείριση του βαθιά εξαρτημένου από τον ιμπεριαλισμό εκμεταλλευτικού συστήματος της χώρας μας. Μας προκαλεί απέχθεια το εμπόριο της ενότητας και παλεύουμε με ουσιαστικό τρόπο για την κοινή δράση στο κίνημα και μέσα απ’ αυτή στη ζητούμενη ανώτερη ενότητα και με άλλες δυνάμεις της αριστεράς αλλά και το διαχωρισμό από απόψεις που υπηρετούν το σύστημα.
Πολλοί ανησυχούν πως μία έξοδος από το ευρώ, θα οδηγούσε τη χώρα σε ένα οικονομικό αδιέξοδο.
Η Ευρώπη και το ευρώ είναι μονόδρομος, υποστηρίζουν αρκετές πολιτικές δυνάμεις. Τι θα απαντούσατε σε κάποιον που θα σας έλεγε πως η Ελλάδα εκτός ευρώ δεν έχει μέλλον;

Τριάντα ένα χρόνια από την ένταξη στην Ε.Ε. είναι αρκετά για να δούμε ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν από τον πολλά υποσχόμενο παράδεισο του ευρω-μονόδρομου. Ξεκληρίστηκε η αγροτιά και τα παιδιά της στοιβάχτηκαν στις μεγαλουπόλεις και σήμερα ζουν στη φτώχεια, την ανεργία και στο ζόφο. Τα περισσότερα τρόφιμα πλέον εισάγονται ενώ πριν την ένταξη είχαμε μεγάλο όγκο εξαγωγών σε μια σειρά προϊόντα. Η χώρα από αγροτική - βιομηχανική έγινε χώρα παροχής υπηρεσιών κυρίως τουριστικών, (γκαρσόνια). Σήμερα που η ξενόδουλη αστική τάξη έχει διαλύσει τη χώρα, επιμένει να εκβιάζει το λαό με το ψευτο-δίλημμα "ευρώ ή δραχμή". Το σίγουρο είναι πως δίπλα στο ξένο κέρδισε και το ντόπιο κεφάλαιο μέσα στο πλαίσιο του ευρώ και της Ε.Ε.. Θα λέγαμε ότι η ντόπια αστική τάξη παρά το στρίμωγμά της από τη σημερινή κατάληξη του ευρωμονόδρομου κάθε άλλο παρά υποφέρει όπως ο λαός. Ποντάρει μάλιστα στα μνημόνια της υποτέλειας για να στρογγυλοκάτσει ακόμη πιο αιμοβόρικα στο σβέρκο του λαού. Εστω κι αν οι πολιτικές που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές ρημάζουν πλέον κυριολεκτικά τον λαό και τη χώρα, τα ταξικά συμφέροντα της αστικής τάξης επιμένουν να βλέπουν την Ε.Ε. σαν μονόδρομο. Για τον κόσμο της δουλειάς σίγουρα υπάρχει άλλος δρόμος, μόνο που είναι θέμα μιας πορείας αγώνων και συγκρούσεων με ντόπιους και ξένους δυνάστες τόσο της Ε.Ε. όσο και του ΝΑΤΟ. Αυτή η πορεία έχει βαθιά κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο και δεν είναι θέμα διαχείρισης της κρίσης του συστήματος με αυτό ή άλλο νόμισμα. Γι’ αυτό μιλάμε για το εκβιαστικό ψευτοδίλημμα (ευρώ ή δραχμή) και αναδείχνουμε το πραγματικό δίλημμα που είναι υποταγή στη βάρβαρη επίθεση ή ανέβασμα της λαϊκής πάλης με αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό για την υπεράσπιση της ζωής μας.
Πιστεύετε ότι θα μπορούσε η Αριστερά αυτή την περίοδο να αναλάβει τη διακυβέρνηση και υπό ποιες συνθήκες;
Προφανώς όχι, εκτός κι αν κάποιοι στο όνομα της αριστεράς όπως συμβαίνει με το ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένοι να σώσουν, απ’ τη βαθιά του πολιτική κρίση και την οργή του λαού, το σύστημα. Εμάς μας ενδιαφέρει να δυναμώσουν οι υπαρκτές αντιστάσεις για να έχει ο λαός και άμεσες νίκες και να οικοδομείται με όρους οργάνωσης μαζικού λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος η απελευθερωτική του προοπτική.
H άνοδος της ακροδεξιάς σας ανησυχεί;
Μας ανησυχεί συνολικά ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής σαν βασική επιλογή των ντόπιων και ξένων δυναστών του λαού μας προκειμένου να του επιβάλουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Θα θυμίσουμε μόνο το πλυντήριο με τη συμμετοχή ακροδεξιών στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τον χημικό πόλεμο στο λαό, το ρατσισμό και τη δαιμονοποίηση των μεταναστών από τους ίδιους τους κυρίαρχους κ.λπ.. Είναι ψεύτικος ο αποτροπιασμός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τώρα με τα καμώματα της Χρυσής Αυγής.
Τον φασισμό σε κάθε περίπτωση θα τον αντιμετωπίσει απομονώνοντάς τον η ανάπτυξη μαζικού λαϊκού κινήματος.
Για ποιο λόγο να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ (μ-λ) - ΜΛ ΚΚΕ;
Ζητάμε ψήφο στήριξης και κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Δεσμευόμαστε πως θα είμαστε μπροστά στους λαϊκούς αγώνες που θ’ ακολουθήσουν όπως κάνουμε χρόνια τώρα. Χρειαζόμαστε την ψήφο του λαού σαν στήριξη του δρόμου της αντίστασης και του αγώνα και δεν εμφανιζόμαστε σαν σωτήρες. Απλά γιατί τέτοιοι δεν υπάρχουν.

ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ